Neem contact met ons op voor vrijblijvende kennismaking!

Wie is Frits Stulp


Frits heeft in Amsterdam aan de Vrije Universiteit Farmacochemie gestudeerd. Tijdens de laatste 2 jaar van zijn studie is hij actief geweest bij de kwaliteitsafdeling van het computer- en dienstenbedrijf IMD Technical Services. Hij heeft hier de vertaling van het ISO 9002 kwaliteitssyteem voor zijn rekening genomen. Daarnaast heeft hij de kwaliteitsmanager ondersteund in diverse kwaliteit en IT-projecten binnen de organisatie. Na de afronding van zijn studie is Frits begonnen op de kwaliteitsafdeling van Research & Development van het Japanse farmaceutische bedrijf Yamanouchi. In nauwe samenwerking met de kwaliteitsmanager en een stuurgroep van verantwoordelijke R&D MT-leden heeft Frits de coordinatie van de oplevering van een vernieuwd kwaliteitssysteem voor het klinische studieproces gedaan. Frits is nauw betrokken geweest in divere keuzes en implementaties rondom document en record management binnen de Yamanouchi organisatie. Verantwoordelijk voor de groep die het beheer en publicatie van het gehele kwaliteitssysteem uitvoerde, was Frits het centrale aanspreekpunt voor deze thema’s.

Interne adviseur en project manager

Na een periode als key-user voor de implemenatie van diverse SAP modules voor de Research & Development organisatie van Yamanouchi is Frits sterk betrokken geweest in diverse trainingen in toepassing van SAP in de afdelingen.
In april 2002 is Frits Manager van het Europese SAP Competence Center geworden van Yamanouchi waar hij zich bezig heeft gehouden met de optimalisatie van contract management van de beheerorganisatie, inrichting van de supportfunctionaliteit en de vertaling van business requirements naar bijbehorende SAP projecten en aanpassingen. Frits heeft in deze periode diverse projecten voor zijn rekening genomen.
Tijdens de fusie van Fujisawa en Yamanouchi tot Astellas heeft Frits de rol van programma manager voor de Europese ERP integratie gehad. Hierbij is Frits verantwoordelijk geweest voor de oplevering van een geintegreerd ERP systeem voor alle 25 betrokken landen.

Externe adviseur en project manager

Van 2007 tot 2011 heeft Frits als adviseur en project manager gewerkt binnen Accenture. In deze periode is hij met name actief geweest bij klanten in Healthcare & Life Sciences. Frits heeft hierbij veel projecten gedaan op het gebied van business intelligence in met name ziekenhuis en overheidsinstellingen. Dit betrof zowel SAP als Oracle BI gebaseerde oplossingen.
Sinds oktober 2011 is Frits als zelfstandige gestart binnen Mesa Arch Consulting. In deze rol houdt hij zich met bezig met diverse klanten. Frits komt het best tot zijn recht in projecten waarbij de business behoefte verbonden dient te worden met de technische invulling voorzien van sterke resultaatgerichte stijl van project management.

Als persoon

Frits kenmerkt zich als persoon op de volgende vlakken:
  • Resultaatgericht, gedreven, authentiek
  • In staat (complexe) zaken eenvoudig en helder te maken
  • Veel oog voor de persoon met wie wordt samengewerkt en relevante ontwikkeling
  • Passie en plezier in het werk staan hoog in het vaandel
  • Sterke affiniteit met opleiden en doceren
  • Daarnaast een gedegen kennis van de farmaceutische industrie


Download een PDF versie van het CV van Frits Stulp